Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Εκατοντάδες συλλήψεις hackers στην Κίνα

Περισσότεροι από 460 hackers έχουν συλληφθεί στην Κίνα από την αρχή του τρέχοντος έτους μέχρι το Νοέμβρη. Ωστόσο, το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της χώρας διαμηνύει ότι η προοπτική της πρόληψης μελλοντικών επιθέσεων κατά του συστήματος ασφαλείας παραμένει δύσκολη.
Η ανακοίνωση που έγινε την περασμένη Δευτέρα, ήρθε μετά από μια σειρά διαρροών από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, μέσω του Wikileaks. Σύμφωνα με αυτές, ένας Κινέζος του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό ισχυρίζεται ότι το Πολιτικό Γραφείο της Κίνας διευθύνει εισβολή στο σύστημα υπολογιστών της Google στο πλαίσιο μιας συντονισμένης ευρύτερης εκστρατείας δολιοφθοράς που διενεργείται από την Κινεζική κυβέρνηση, ιδιώτες εμπειρογνώμονες ασφάλειας και παράνομους του Διαδικτύου.
«Η πρόοδος της καταστολής κατά των επιθέσεων hackers εξακολουθεί να μην είναι αυτή που θα έπρεπε και οι δραστηριότητες δολιοφθοράς στην Κίνα εξακολουθούν να είναι υψηλές» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το υπουργείο τόνισε επιπλέον ότι έχει λύσει 180 περιπτώσεις επίθεσης στον κυβερνοχώρο από τα τέλη Νοεμβρίου.
Αξιωματούχος του κινεζικού υπουργείου εξωτερικών, ο οποίος την Τρίτη αρνήθηκε να σχολιάσει την αποκάλυψη του Wikileaks, κάλεσε τις ΗΠΑ να επιλύσουν αποτελεσματικά τα συναφή θέματα». Ο αξιωματούχος δεν επεκτάθηκε περισσότερο.
Στις αρχές Φεβρουαρίου, η Κίνα ανακοίνωσε ότι έχει κλείσει η μεγαλύτερη ιστοσελίδα εκπαίδευσης hackers στη χώρα κι ότι έχουν συλληφθεί τρία από τα μέλη της. Ένα μήνα πριν η Google Inc είχε απειλήσει να εγκαταλείψει τη χώρα μετά από μια επίθεση που δέχτηκε από hackers που προερχόταν από την Κίνα.
Η Κίνα έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν ανέχεται το hacking, το οποίο παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές στη χώρα, με πολλές ιστοσελίδες να προσφέρουν φθηνά μαθήματα προκειμένου να μάθει κανείς τα βασικά

http://tvxs.gr/node/72314

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου